הקיץ כבר כאן ואיתו מגיעה העונה האהובה על כולנו – עונת הברביקיו! אין כמו לבלות זמן איכות עם המשפחה והחברים סביב האש, אך חשוב לזכור שגרילינג לא תמיד נחשב לבריא במיוחד. אז איך תוכלו ליהנות מברביקיו טעימים ובריאים יותר? אספנו עבורכם את העצות הטובות ביותר ממומחי הגרילינג, שיעזרו לכם להפוך את הברביקיו שלכם לחוויה בריאה ומהנה.
ציוד חיוני לגרילינג
גריל באיכות גבוהה (גז או פחמים), מברשת גריל לניקוי, מלקחיים ומרית להפיכה וטיפול במזון, מד חום לבשר להבטחת טמפרטורות בישול נכונות, שיפודים לקבבים ופריטים קטנים יותר, סלסלת גריל לירקות ומזונות עדינים, נייר אלומיניום לעטיפה ובישול עקיף, דלק (גז או פחמים) ומצית/גפרורים, קרש חיתוך וסכין חדה לעבודות הכנה, מגשי הגשה וסכו”ם.
תוכן העניינים:
Toggleטיפים לבחירת מרכיבים
השתדלו לבחור נתחי בשר רזים כמו חזה עוף, סטייקים דקים או דגים. הימנעו ממנות שמנות כמו המבורגרים, נקניקיות או אירובים. העדיפו עוף ודגים על פני בשר בקר וכבש. בחרו דגים עשירים בשומן בריא כמו סלמון, טונה או בקלה. חתכו שומן גלוי מהבשר לפני הצלייה. השרו את נתחי הבשר במשרה צמחי כמה שעות מראש – זה ישמר את הלחות ויפחית היווצרות מרכיבים מסרטנים.
תיבול וטעמים
הפחיתו מלח בתיבול והשתמשו בשפע עשבי תיבול ותבלינים טריים להעשרת הטעם. הכינו מרינדות בריאות מיין, מיץ הדרים, רוטב סויה דל נתרן, שמן זית, שום ועוד. השתמשו במרינדה או בתערובת תבלינים יבשים לספיגת טעמים בבשר. צרפו לימון או ליים לבשר ולדגים בזמן הצלייה. הימנעו ממרינדות ורטבים מתוקים מדי שעלולים להישרף ולהדביק חלקים שחורים.
שילוב ירקות ופטריות
הוסיפו ירקות קלויים כמו קישואים, פלפלים, בצל, חצילים וכרוב לצד הבשר. ירקות דלי שומן וקלוריות שמוסיפים ערך תזונתי וצבע. ניתן לצלות פטריות פורטבלו או שיטאקי שלמות כתחליף צמחוני מעולה. אפשר להכין גם שיפודי ירקות נפרדים או לעטוף ירקות עם תבלינים בנייר כסף ולצלות על האש.
טכניקות צלייה בריאות
הניחו את הבשר על רשת גבוהה שתאפשר ניקוז שומן עודף. נסו את שיטת ה”קבב” עם שיפודי בשר מורמים מהלהבות. אל תצלו את המנות יתר על המידה – בשר יבש ושרוף מכיל יותר חומרים מזיקים. השתמשו במלקחיים ארוכות ונקיות ולא במזלג שדוקר ומאבד מיצים בהפיכת הבשר.
שמירה על ניקיון
נקו את רשתות הגריל ומשטחי הצלייה היטב לפני ואחרי כל שימוש. הסירו שאריות מזון צרובות בעזרת מברשת גריל. וודאו שהגריל לא חם מדי כשמניחים את המזון – טמפרטורה גבוהה מדי יוצרת עשן לא בריא. נגבו עודפי נוזלים ושומנים שנוצרים במהלך הבישול.
תוספות מומלצות
החליפו לחמניות לבנות בלחמניות מקמח מלא או דגנים. הגישו סלטים, ירקות טריים וקטניות כמו שעועית, עדשים או חומוס כתוספות. הכינו רטבים קלילים מיוגורט, טחינה, סלסה, חמוצים או וינגרט ביתי. צמצמו חטיפים תעשייתיים ומשקאות ממותקים. סיימו עם פירות העונה הטריים לקינוח בריא.
זכרו: גרילינג בגז נחשב לבטוח ובריא יותר מאשר על פחמים, כי הוא פולט פחות עשן ומאפשר שליטה טובה יותר בחום.
לסיכום, בעזרת טיפים אלו תוכלו ליהנות מברביקיו טעימים ובריאים יותר בקיץ הקרוב. הקפידו על איכות וכמות הרכיבים, על טכניקות צלייה נכונות ועל איזון עם תוספות מגוונות. לציוד מקצועי שישדרג את חוויית הגרילינג שלכם, היכנסו ל-https://www.bbq-grill.co.il/ ותהנו משפע אפשרויות. חג ברביקיו שמח ובריא!